friendfeed
    Uyarı : Polimorfik bir terör estirebilir beyninizde.

13 Mart 2010

Geçmiş Facialar ...

2009 yazında askerden döndüğümde geçmişe dair bir analiz yapmak gibi bir faciam olmuştu.İşin daha tuhaf tarafı bunu bi kağıt kalemede dökmüştüm.Sanırım şimdi gün yüzüne çıkarma zamanı ....

Kelimeleri tüketmek konusunda ciddi bir irade var burda boru değil demek için kağıt kaleme abanır ve ıkınır oldum ama nafile.Ne yaptıysam çıkmıyor hergele cümleler bir türlü.Artık olduğu kadarıyla ... Ilham perimi bıraktığım bir nadas sonrası toparlamak için tırmalicam ama bakalım ...

Mütemadiyen benim için yılın bombası Tayyip babanın (Erdoğan) eski ev arkadaşıma açtığı davadır herhalde.Ampul Tayyip diye slogan attırdığı için zathı muhterem eski ev arkadaşım hakkında 5 farklı dava açıldı(*).Hayır işin komik tarafı slogan topu topu 2 kelimeden oluşuyor.Nasıl hakkında 5 ayrı dava açıldı diye sormayın.Keza bir tekniker olarak bu adli vakalara hala akıl sır erdiremiyorum.Elbet halayın ideolojik olan fazını türeten sistem bunada bir kapak, çanak çömlek uydurur herhalde ... Hakkında istenilen 1200 liralık para cezası içinse yargılanan arkadaş "ama ben 1200 liralık slogan atmadım ki, bu paranın istenileceğini bilseydim t.p Tayyip" diye slogan attırırdım en azından paranın hakkını verirdik dedi :)

Birde askerdeyken başıma gelen hadiseler varki bununla ilgili kesin bir stand up çevirmek gerekli.Keza topu topu 5 ay 15 günlük bir askerlik döneminde tatbikata gitmek zorunda kalan ben deniz, kendi kurdurduğumuz seyyar tuvalete sadece Tugay komutanının zıçabileceğini ve diğer personelin (tüm rütbeliler dahil) bu helayı kullanamayacağını öğrendiğimde kendimi bir Atıf Yılmaz filminde zannettim.Demek ki neymiş : "Ağanın p.kunun üstüne p.k olmazmış :)) "

Tüm zamanların felaketi ise şu sevişgen popiler medya kültürünün dizileridir herhalde.Yaw arkadaş olan var olmayan var.Arkadaşların sex hayatının muhasebesini tutmak dan bi haller oldu bize ya.Hayır o bu değil imreniyor da insan.Televizyonu açtıkdan sonra ruhi enkaz gibi oluyorum.Romandan çakma hayatlara bu kadar Fransız kalmam nedendir bilinmez ama tuaf bir uzaylı tesiri uyandırdı bende orası kesin.Papa 2. venedik ile Mahatma Gandi arasında sanal bir hayata sıkışmışım herhalde , keza izlediğim manzara meshepsel anlamda triple X size geniş geliyor.Artık o eski libertal hallerimi rafa kaldırdım :) yaşlanmaya başladım herhal :S.

(*) Radikalde yayınlanan linki

7 yorum:

Unknown dedi ki...

: ))) keyifle okudum.. uykusuzluk vesaire de değildi okumamın sebebi, gayet bilinçli merak algısı ; )

Unknown dedi ki...

Bir taş geldi sanki :))

Unknown dedi ki...

yok hayır : ) sadece yazı ilginç ; )

Unknown dedi ki...

Hımmm ... Yazı mı yoksa bahsi geçen olayların gerçek olması mı ;)?Sanki ufacık tefecik bir laf çarpma sezdimde (laf çarma hadisesini insanda ince bir zeka göstergesi olarak görürüm)

Gerçi bloğundaki yazının sonunda da notu okuyunca bir insan cümlenin sonunda okuyucuya nasıl zihinsel özürlü muamelesi çeker diye düşünmedimde değil ama :) ...

Unknown dedi ki...

şu an kahkaha atıyorum : ) ama yazını keyifle ve tebessümle okudum.. hatta iznin olursa yayınlamak istiyorum..

aslında zihinsel özürlü muamelesi değil o not kısmının olması, yazımı bir kaç farklı sitede okuyucuya sunuyorum.. Yazdığım her yazıyı üstüne alınabilen bir okuyucu kitlem var, artık uyarı yapmanın zamanı geldi diye düşünmüştüm : )

Unknown dedi ki...

Tabi canım ne demek, ne izni hatta onure olurum (cümle içinde onure kullanınca biraz topitoş bir anlam kattı sanki ama idare et :).Kıt bir lügata müthabık kelime türetme bakımından gayet kabız bir Tükçem varmış.Bir kere daha anladım). Blogdaki tüm yazıların telif hakkarı copyleft mantalitesi altında yada anti-copyright,GPL,FreeBSD vb. gibi istediğin lisansla dağıtılıp, yayınlanıp , maniple edilip, çok fena çemkirilebilinir :)

Yanlız tek bir ricam var senden yüksek müsadenle.Bu yazının sonunada "lafı namusait yerlerinden anlamayın tosuncuklarım yoksa fena üfürürüm" gibisinden bir not düşmezsen beni çok makbule kılarsın :).

Unknown dedi ki...

gülümsememe sebep oldun yine : )))

not sadece kendi bloğuma münhasır : )

teşekkürler...